Welkom op de website van Rotaryclub Hasselt

Rc Hasselt steunt stichting Vicky & Alexis bij de realisatie van opleidingscentrum voor reddingshonden

11/12/2023 - Samen met stad Genk en andere partners steunt Rc Hasselt de stichting Vicky&Alexis bij de bouw van een multifunctioneel opleidingscentrum voor reddingshonden om deze in te zetten bij het zoeken naar overlevenden en vermisten na een zware explosie of aardbeving.

Als sinterklaasgeschenk overhandigde onze club een cheque van 25.845€ aan onze rotaryvrienden Guy Storms en Benoit Robert, oprichters en bezielers van de stichting.

Meer info is te vinden onder de rubriek "Projecten"

Wereld Polio Dag op 24 oktober 2023

Wereld Polio Dag is een tijd voor Rotary-leden, pleitbezorgers van de volksgezondheid en iedereen die een wereld zonder polio wil om samen te komen, onze vooruitgang te erkennen in de strijd om polio te beëindigen en te praten over de acties die we moeten nemen om polio voorgoed te beëindigen.  

Bekijk hier de presentatie over de huidige stand van zaken van het rotaryproject.

Oorlogsgeweld in Oekraïne: Rc Hasselt en Shelterbox helpen !

12/3/2022: Rc Hasselt besliste een schenking te doen van 1500€ aan de ShelterBox actie voor Oekraïne en een schenking van 1500€ aan de hulpactie die de Oekraïense arts Anna Stelmakh heeft opgezet, (zie artikel HBVL Oekraïne: zoon van Hasseltse Hanna Stelmakh verzorgt gewonden) . Verder hebben we via Yves Breysem, CEO van het Jessa-ziekenhuis een belangrijke lading medische goederen verkregen, die we onmiddellijk op woensdag 9/3 verscheept hebben richting de oorlogszone.   

DE STRIJD TEGEN POLIO IS NOG NIET GESTREDEN !

wGpOOqJYNoWBwAAAABJRU5ErkJggg==

26/6/2022: Meerdere kranten en wetenschappelijke websites maakten in februari 2022 melding van een geïsoleerd geval van wilde polio in Malawi. Dit illustreert nog maar eens dat doorgedreven inspanningen nodig zijn om snelle detectie, adequaat ingrijpen en continue vaccinatie te bestendigen.

Daarom werd de Polio Plus Society gecreëerd waar individuele clubleden en sympathisanten kunnen toetreden mits een bijdrage van 100€ per jaar, hetgeen, na fiscaal attest, een netto kost betekent van 0.15€ per dag. U leest er alles over in de bijdrage van onze PDG Dany Vandevoort. U kan zich aansluiten bij de Polio Plus Society door bijgaande engagementsverklaring in te vullen en terug te sturen naar Dany Vandevoort.

Rotary has been working to eradicate polio for more than 35 years. Our goal of ridding the world of this disease is closer than ever. Lees meer

Een aangepast vaccin als nieuw wapen in de strijd tegen polio: meer info via deze link.

______________________________________________________________________________________________

Rotaryclub Hasselt helpt door watersnood getroffen kinderopvang in Rendeux

Zaterdag 23 oktober  hebben een 25-tal leden van Rc Hasselt en de Stichting Vicky&Alexis een bezoek gebracht aan de kindercrèche in het Waalse dorpje Rendeux, die bijzonder veel schade opliep bij de recente watersnood. Daarom hebben we een geslaagde wervingsactie opgezet, waarvan we zaterdag het resultaat in Rendeux zijn gaan overhandigen. De complete verwarmingsinstallatie in de kinderopvang moet vervangen worden. Dat is met de winter in aantocht het meest dringend. Maar er is ook geen speelgoed meer voor de kinderen en ook andere materialen ontbreken. Geschat wordt dat zowat 15.500 euro nodig zal zijn. Rotary Club Hasselt neemt met de verwarmingsinstallatie het grootste deel op zich. De Stichting Vicky&Alexis zal de rekening voor speelgoed en ander materiaal betalen. Ook het rotarydistrict 2140 deed met 5000€ een belangrijke duit in het zakje. Het initiatief kreeg ruime weerklank zowel in de Vlaamse als in de Waalse pers.

  Z 

 Z

Rc Hasselt helpt waterpomp bouwen in Kisangani

Mail van vzw Kisangani:           

"Beste voorzitter R.C.Hasselt, beste Vrienden R.C.Hasselt,

Bij deze willen wij u van harte danken voor de milde steun die u ons gaf voor de vzw Kisangani. In Batiamaduka doet de waterpomp goed dienst. Zuiver drinkwater is belangrijk en dat zuivere drinkwater is in Congo wel degelijk een probleem.  Intussen werken we samen verder aan de uitbouw van duurzame landbouw met alles wat daarmee in verband staat.   

Nogmaals hartelijk dank en vele groeten van onze vrienden in Kisangani.

Hugo, Manja Gevaerts en Wouter Gevaerts en de hele groep"

Maak kennis met onze club, zijn evenementen en zijn sociale acties, die kleine en grote noden helpen lenigen in binnen- en buitenland.

Rotaryvrienden, die onze club willen bezoeken, gelieve ons te contacteren.

Nous prions nos amis rotariens de nous contacter s'ils désirent nous rendre visite.

Rotarische Freunde und Freundinnen, wenn Sie unseren Klub besuchen wollen, nehmen Sie dann bitte Kontakt mit uns auf.

Fellow Rotary friends, for those who wish to pay our club a visit, feel free to contact us.

Amici del Rotary che desiderano visitare il nostro club, non esitate a contattarci.

Les rogamos a nuestros amigos Rotarios, que quieren visitarnos, que se pongan en contacto con nosotros.

Друзья Ротари, которые хотят посетить наш клуб, пожалуйста, свяжитесь с нами.

Αγαπητοι φιλοι και φιλες, αν θελετε για να μας επισκεφθειτε, παρακαλω επικοινωνηστε μαζι μας.

اصدقائنا من الرّوتاري الذين يريدون أن يزورون نادينا، الرجقء الإتصال بنا